Hustitt med familjen

Vi har nu varit och tittat på det omtalade huset, samt spanat in omgivningarna, vilket gjort oss förälskade i både hus och område.

Barn 1, som också har aspergers syndrom och som ofta kan ha svårt för förändringar, är inte lika förtjust. Det är för långt ifrån allting, vårdcentral, apotek och CIVILISATIONEN ligger 15 km bort och det som hen känner till väl ligger hela en timmas bilkörning bort. Av erfarenhet vet vi att hen kommer att ändra sig så småningom. Varje förändring (både planerad och oplanerad) har överkommits och ofta till och med gillats efter en lång inkörssträcka. Barn 1 tycker mycket om naturen och älskade att vara med i scouterna under uppväxten, har förarintyg för fritidsbåt och ett av hens stora fritidsintressen är fiske så jag är inte särskilt orolig för framtiden. Barn 2 är ännu mer eld och lågor efter hustitten.

Det negativa är att det var ca 20 intressenter på huset, då det är såpass billigt, passar olika familjekonstellationer på ett bra sätt och det är en sådan mysig plats nära vatten. Man får väl hoppas på att det bara var många nyfikna som kom och tittade och att de inte egentligen är så intresserade av det. Ett annat orosmoment är att jag visserligen har arbete, men det är inte fast utan ett projektarbete som räcker i ca ett och ett halvt år till och som kanske kan gå över till ett permanent arbete. Däremot har maken ett fast arbete och det är han som drar in de flesta pengarna.

Huset verkade väldränerat och det fanns inga konstiga lukter i det. Det hade satt sig lite, men vad kan man begära av ett hus som är byggt på 50-talet? Nyligen insatt bergvärmepump och lagt tak gör det ännu mera eftertraktansvärt. Minus är att varken vattenledningar eller elen har bytts ut sedan huset byggdes. Att köket verkar ha kvar sin originalinredning gör det bara charmigt i mitt tycke. Den öppna spisen har inte använts på länge och behöver kontrolleras. Jag ska få en besiktningsrapport gjord av ett försäkringsbolag för ca 6 veckor sedan skickad till mig från mäklaren, men det är ju ingen riktig besiktning gjord av en besiktningsman. Ändå kan man se i den rapporten lite om hur bra eller dåligt huset mår.

På det stora hela verkade huset ha varit väl omhändertaget och älskat av ett äldre par. Efter att vi i många år bott i olika lägenheter med olika variationer på slitenhet, tycker vi att det är helt och hållet inflyttningsklart med en gång. Visst har färgen flagnat på en del ställen, men det berör inte oss så mycket. Mäklaren antydde att i stort sett alla som köper hus (även helt nyrenoverade) brukar tapetsera om och göra om huset ”till sitt”. Så känner inte jag det. För min del skulle jag kunna flytta in där redan idag och trivas oerhört bra…

Trädgården på ca 800 kvadratmeter är inte lika välvårdad och dess två fruktträd och ett vanligt lövträd behöver beskäras ordentligt. Men det är inga problem nu när maken arbetat med trädgårdsanläggning och trädgårdsskötsel i flera år. Vi hittade en blombuske, men inga bärbuskar. Altanplasttaket är helt, men genomsvart av tidens gång och man behöver antagligen se över det.

Nu ska jag försöka ordna lånelöfte från banken, skrapa ihop insats + mer pengar till lagfart, besiktning och flytt och hoppas på att allt går vägen.

 

 

2 reaktioner på ”Hustitt med familjen

    1. Det har redan börjat med tre budgivare och vi väntar fortfarande på om vi får låna eller inte. Även om jag har jobb är det bara projektarbete och det ställer till det en del… vi får se hur det går.

      Gilla

Lämna en kommentar