Besök i handelsträdgård och odling

Här om dagen åkte jag och barn 1 till en handelsträdgård som ligger ca 1 och en halvtimma ifrån oss, maken tänkte på hur det var förra året när vi var dit och vägrade följa med… De sålde blommor och perenner för 50% rabatt, buskar och träd för 25% rabatt. Hittills har jag satsat på odling, men det är ju också skönt att ha något i trädgården som återkommer varje år. Vi var där på en av de varmaste dagarna hittills, så luftkonditioneringen i bilen var oerhört härlig och skön.

Vi hittade en stor rödvit dahlia, två vita liljor, två vita jättevallmo, 2 lila (salvia? har glömt bort vad de heter och just nu är det bara ett grönt bladverk), 4 st. stockrosor, 1 röd luktpion som ska tåla 40 minusgrader, 2 st. kärleksört och 2 olika sorters blåbärstry och 8 stycken vit kantlobelia. Alla växter gick på 600 sek. så det var överkomligt. Nu gäller det bara att hitta den ”rätta” platsen i trädgården till alla växter.

Kan vara en bild av blomma och utomhus

Tidigare i år satte vi en röd krusbärsbuske och förra året planterade vi 5 st. ottawa hallonbuskar som verkar få en del bär i år. När vi köpte huset följde det med 2 svarta vinbärsbuskar, mycket rabarber och en sorts plymspireabuske framför bron som brukar lägga sig vid mycket regn och därför behöver bindas upp, eller få ett ordentligt stöd. Den klarar klimatet här uppe och doftar gott.

Måste erkänna att jag inte planerat min trädgård för att ha olika rum osv. i den som en del gör. Eftersom vi ordnar med trädgården lite för varje år, får det bli lite som det blir. Fast grönsaksodlingen har jag planerat rätt så noggrant, men det här med vanlig trädgård och perenna växter är jag helt novis på. Tänkte dock blanda in allt lite i varandra för att få pollinerare och fjärilar till odlingen också.

Odlingen går bra, men det verkar vara något litet djur som gör småhål på min kinesiska salladskål, men som tack och lov håller sig ifrån de andra kålsorterna. Jag har täckt dem alla, så jag vet inte i nuläget vad det kan vara. Den verkar också tycka att de senaste dagarna varit för varma och det kommer nog inte att bli några huvuden på dem, utan blomstänglar. Fast allt går ju att äta ändå =)

Jag måste erkänna att jag är extra stolt över den vita spetskålen som går över förväntan bra

Kan vara en bild av utomhus

4 reaktioner på ”Besök i handelsträdgård och odling

  1. akelaslair

    Undrar om det kan vara jordloppor som är skyldiga till de små hålen. Jag har liknande problem på mina bönor och sallaten blev intet av detta år.

    Gilla

  2. Hej igen. Jag tappade bort din bloggadress men har tänkt mkt på dig under halvåret som gått.
    I Järna där antroposoferna odlar biodynamiskt planterar de snabbväxande kinakål som lockgröda bredvid den mer långsamväxande kålen för bla jordloppor och rapsbaggar.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar