Hänt i veckan #5

Många av mina senaste inlägg har handlat om just ”hänt i veckan”. Det beror på att livet går lite snabbare just nu när jag också arbetar och vi försöker att få in nya och fungerande rutiner här hemma, så jag hinner inte skriva så mycket mera än en gång per vecka.

Här om dagen kom ett välkommet paket från matsmart.se och ett annat välkommet paket från apotea.se.

Nu består mitt medicinlager bland annat av:

150 stycken 400 mg ibuprofentabletter (7 pkt)
140 stycken 25 mg diklofenaktabletter (6 pkt)
400 stycken 300 mg magnesiumtabletter (4 burkar)
200 stycken 1 mg B12-vitamintableter (2 burkar)
160 stycken 500 mikrogram folsyretabletter (2 pkt)
100 stycken 7,5 mikrogram D-vitamintabletter (1 burk)
1 styck otrivin comp nässpray

Ibuprofenen kommer att räcka ett bra tag och de går också ut först 2018. Diklofenaken kanske räcker i ett halvår, då både jag och barn 2 tar in dem mot migrän och då tar vi 2 tabletter åt gången högst 3 gånger/dygn. Magnesiumtabletter tar jag 2 st./dag och B12-vitaminer 1 st./dag och 2 folsyretabletter/dag, samt 1 D-vitamintablett/dag – alla för att få ned de månatliga migränattackerna. Otrivin comp nässpray är en nässpray som hjälper mot både rinnsnuva och täthet samtidigt, vilket är underbart härligt vid förkylning.

Jag har också lite olika sorters plåster, kirurgtejp, bandage, medicinskt kol, First aid burn gel, sterila kompresser, värmeplåster, fetvadd, bomull, tabletter mot allergi, nässpray mot allergi, ögondroppar mot allergi m. m. sedan tidigare.

Under bokrean som varit kunde man köpa ”Överlevnadshandboken” av John Wiseman för 99 kronor på Akademibokhandeln. Eftersom det är reaslutspurt nu kan man det fortfarande och det skulle kunna vara en bra present eller julklapp att ge bort till andra (om man redan har den själv). Om man inte vill köpa något kan man alltid ladda ned en pdf-fil ”Handbok Överlevnad” utgiven 1988 av det svenska försvaret.

Under veckan har jag också varit ute och rest lite grand och därmed kunnat läsa extra på tåget. Boken ”Kollaps – livet vid civilisationens slut” av David Jonstad är ännu inte utläst, så därför kan jag inte heller säga vad jag tycker mera än att den är väldigt intressant och läsvärd. Man kanske inte håller med om exakt allt, men det är svårt att hålla med en annan person om precis allt då alla är olika personer och har sina egna uppfattningar om saker och ting. Dock har bland annat både SvD, Magazinet Neo, Tidskriften Respons och DN gjort recensioner på boken. Har du läst denna bok och vad tyckte du i så fall?

 

2 reaktioner på ”Hänt i veckan #5

  1. Ofta får man B12-vitaminbrist och folsyrebrist vid migrän. Det kan man enkelt kolla upp med hjälp av blodprov. Jag vågar definitivt inte sluta med dem, för brist på dem kan bli förödande. Googla på vad som händer om man har brist på dem. (För många år sedan hade jag väldigt mycket brist, men hann komma till läkare innan det blev riktigt allvarligt). Däremot tror jag att det är bra om man kollar upp med hjälp av blodprov hos läkare först innan man börjar äta dem, för det är ju inte bra att äta något extra om man inte har brist på det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s